Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ


Τελικά αποδεικνύεται ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για την Κρήτη στην υπόλοιπη και κυρίως ηπειρωτική Ελλάδα. Τα γεγονότα που συνέβησαν στο λιμάνι του Πειραιά είναι προάγγελος για το τι μπορεί να συμβεί έτσι και αποφασίσουμε όλοι οι Κρητικοί μαζί να αλλάξουμε τις τύχες μας. Είδαμε όλοι τους Κρητικούς αγρότες να έχουν ελληνικές σημαίες στα τρακτέρ τους. Όμως οι συμπεριφορές των εκάστων κυβερνήσεων και βουλευτών σωρεύουν πικρία στην Κρήτη καθώς είμαστε η πρώτη περιφέρεια σε ανάπτυξη (μόνο η Αττική μας περνάει), όχι μόνο με τον μισό όγκο των εξαγωγών του ελληνικού κράτους, αλλά και με τον τουρισμό και με την γεωπολιτική θέση που κατέχει, παρ’ όλα αυτά το ελληνικό κράτος μας έχει σαν αποπαίδι του. Έργα δεν γίνονται, υποδομές δεν υπάρχουν παρά ελάχιστες και όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα ή χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. ή απορρίπτονται από το ελληνικό δημόσιο. Τα χρήματα που εισφέρουμε στον κρατικό κορβανά (και είναι πολλά) δεν επιστρέφουν σε εμάς αλλά ξοδεύονται αλόγιστα από τους εκάστοτε κυβερνόντες.
Η Κρήτη την περίοδο 1897 έως 1913 ήταν αυτόνομη με δική της σημαία, ύμνο νόμισμα νομοθεσία και πολιτικό σύστημα. Ανήκαμε μεν, στην Ελλάδα αλλά με πλήρη αυτονομία στα πάντα. Λέγεται ότι η συμφωνία για την ένωση που υπέγραψε ο Ελευθέριος Βενιζέλος θα είχε διάρκεια εκατό χρόνων. Σήμερα όλο και περισσότεροι Κρητικοί επιθυμούμε πλέον την πλήρη και χωρίς όρους αυτονόμηση μας από το ελληνικό κράτος. Φαινόμενα τέτοια άλλωστε είδατε και μες το ελληνικό κοινοβούλιο όταν λύκειο του Ηρακλείου το επισκέφτηκε φορώντας μπλούζες με την σημαία της Κρητικής Πολιτείας, που έχουν υψώσει και οπαδοί του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο στάδιο. Συνολικά τα ποσοστά των Κρητών που υποστηρίζουν την αυτονόμηση του νησιού μας αγγίζουν πλέον το 50% . Πρώτιστα το Ηράκλειο, μετά Ρέθυμνο και Λασίθι και τελευταία τα Χανιά που μετά τα σημερινά γεγονότα θα αλλάξουν και αυτά.
Προτού μας καταδικάσετε για αυτήν την επιθυμία μας, σκεφτείτε αν γνωρίζετε άλλο μέρος της Ελλάδας που το έχει επισκεφτεί η Αντιτρομοκρατική ομάδα με τα Ε.Κ.Α.Μ. δύο φορές με βάναυση συμπεριφορά και βασανιστήρια που ακουστήκαν μόνο μέσα στις πόλεις μας. Έως τώρα δίναμε τον καλύτερο εαυτό μας προς το ελληνικό κράτος, τις χρηματικές εισφορές με την μορφή φόρων, όταν πρώτοι στελεχώνουμε στρατιωτικά όλα τα νησιά του Αιγαίου, όταν εδρεύουν στην Κρήτη τόσες μεγάλες επιχειρήσεις με σημαντικό κύκλο εργασιών και παγκόσμια αναγνώριση, όταν στην Κρήτη ιδρύονται πρωτοποριακές βιομηχανικές μονάδες που δεν υπάρχουν στην υπόλοιπη Ελλάδα. Υπάρχουν πολλοί ακόμα λόγοι που χρειάζονται πολύ χαρτί να ειπωθούν, ενώ ταυτόχρονα βλέπουμε αυτές τις συμπεριφορές να επιβεβαιώνουν την απέχθεια του ελληνικού κράτους απέναντι μας. Για αυτό επιθυμούμε το 2012 να υψώσουμε ξανά την σημαία μας, να ξανακούσουμε τον ύμνο μας και να σταματήσουν οι κεντρικές εξουσίες να πίνουν το αίμα μας.
Τον τόπο μας τον αγαπάμε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Είμαστε πρώτα Κρητικοί και μετά όλα τα υπόλοιπα. Το έλεγε άλλωστε και ο Καζαντζάκης : "Ο Κρητικός έχει το νου του στη δουλειά του, άλλα πρώτα έχει στο νου του την Κρήτη και είναι έρωτας θανάτου. Να είσαι πάντα πρόθυμος να θυσιαστείς γι' αυτήν". Παρ’ όλη την αλλοτρίωση των σημερινών καιρών δεν το ξεχάσαμε ποτέ και μπορούμε πάλι να το κάνουμε πράξη."


(επιστολή αναγνώστη στο troktiko)

16 σχόλια :

γιωργος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
AERIKO είπε...

Mακάρι να γινόταν πραγματικότητα.!
Αλλά η ψυχική αχρωματοψία είναι σε έξαρση.Πόσοι νομίζεις ότι αγαπούν αληθινά αυτο τον τόπο;Eδω σ'αυτη την περίπτωση Ηρακλή ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.Χρειάζεται ψυχή και γνώση και ομόνοια και πείσμα και πολλά άλλα χαρίσματα που κρατούσαν επάξια και με το σπαθί τους οι πρόγονοι.Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να είμαστε αυτόνομοι.Την αληθινή ελευθερία και την αυτονομία την κερδίζει κανείς μόνος του.Πρώτα μέσα του και μετά επι του συνόλου.!
Υπέροχη ανάρτηση.!! Καλο Ξημέρωμα εύχομαι.:)

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΗΙΝΟΙ!!! Από εκεί ξεκινάμε! Τώρα αν θες να προσδιορίσουμε τόπος γέννησης και διαμονής τότε απαντάω: Ηράκελιο-Κρήτης. Κοίτα και εγώ πέρασα από τη φάση της ανεξαρτησίας της Κρήτης (δήθεν) και τα σχετικά, και ευτυχώς δεν μου άφησε κανένα ψυχολογικό και διανοητικό κουσούρι. Δεν μου λες-ο παππούς μου-ο παππούς σου-ο παππούς τους που ήτανε Κρητικός και επήγε στην Αλβανία και πολέμησε, λες να ήτονε μαλάκας δηλαδή; Θες να μου πεις ότι πιαστήκανε κορόιδα εκείνει οι αθρώποι και τους παίξανε; Τι είναι αυτά τα στοιχεία : "50% πλέον επιθυμούν απόσχιση από την Ελλάδα" και άλλες τέτοιες παπαριές;;; Το μόνο που έχω να πω είναι ένα: ΑΙΣΧΟΣ ΡΕ! ΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΜΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΖΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ!!! ΑΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ-ΙΔΟΥ ΟΙ ΡΟΔΟΣ... ΓΡΟΘΟΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ-Ε ΓΡΟΘΟΙ! ΚΑΙ ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΦΡΟΣ ΚΑΙ ΒΡΙΖΩ! ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΡΕ! ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ-ΑΣΤΑΔΙΑΛΑ ΠΙΑ!

AERIKO είπε...

http://lhmnios.pblogs.gr/2009/02/prosohh-sthn-krhth-mas.html

xaxaxa...Tι λέγαμε περι αχρωματοψίας..; Kαλημερα.!!:))

AERIKO είπε...

Γρόθος είσαι ο ίδιος και κατ' επάγγελμα αφου αφηνεις σχολιο σαν ανωνυμος χεστης.Οι Κρητικοί που δεν τιμούν τα παντελόνια που φορούν γραφουν ανώνυμα.Δεύτερον και σημαντικότερο.Ο Παππους μου πηγε στην αλβανια και πολέμησε στην αλβανία για να ξεπουλούν κατι καραγκιόζηδες σαν εσενα τα πατρογονικα τους στους Αλβανούς -Ελληνες....καραγκιόζη..βγες με το όνομα σου...να μιλησεις..που λεγεσαι και Κρητικος.!! Φτου σου καραγκιοζη.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε,

με κατάπληξη ομολογώ ανάγνωσα την αναδημοσίευση της συγκεκριμένης επιστολής από το ιστολόγιο που αναφέρετε ως πηγή, ως επίσης και τα ειδεχθή και επικίνδυνα για τη Δημοκρατία, τη χώρα αλλά και την ισότητα των πολιτών (σε σχέση με το φύλο), σχόλια που ακολούθησαν και επαναλήφθηκαν, από συγκεκριμένη επισκέπτη σας.

Κατά την περιήγησή μου δε, στο ιστολόγιό σας διαπίστωσα έναν ιδιαίτερο επαναστατικό-διεθνιστικό (;) τόνο ο οποίος δεν συνάδει με παρόμοιες απόψεις, τις οποίες προφανώς ασπάζεστε εφόσον: (α) τηρήσατε ανωνυμία, (β) αφήσατε ασχολίαστο το "υπόδουλον" του λαού της Κρήτης που εκφράστηκε πολλάκις (γ) δεν προβάλατε τις απαντήσεις στην εν λογω επιστολή (δ) δεν είστε δημοσιογράφος και (ε) επεκτείνατε το εύρος των απόψεων του επιστολογράφου αντικαθιστώντας Εθνικά Σύμβολα(βλ. σημαία).

Κύριε,
παρόμοιες παρεμβάσεις, από διάφορους φορείς και πρόσωπα και διάφορες γεωγραφικές περιοχές έχουν κατά καιρούς διαταράξει την ομαλότητα στη χώρα. Θυμηθείτε ότι μία συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων οι οποίοι είχαν προβεί σε σύσταση κόμματος τέθηκαν από το Πρωτοδικείο εκτός νομιμότητας, όταν αποκαλύφθηκαν οι πραγματικοί στόχοι τους.

Το γεγονός ότι, κατά την κρίση μου, μια εγκληματική για τη Δημοκρατία πράξη μπορεί να εξελιχθεί και σε εγκληματική για το άτομο ενέργεια, ευλόγως με εξαναγκάζει να τηρήσω κι εγώ με τη σειρά μου την ανωνυμία, όπως άλλωστε σεις ο ίδιος και οι επισκέπτες σας.

Ωστόσο, δεν μου στερεί το δικαίωμα να προβώ σε κάθε νόμιμη ενέργεια, στο πλαίσιο της συντεταγμένης πολιτείας για την προστασία της Δημοκρατίας. Εκτός κι αν έχετε την δημοσιογραφική ιδιότητα. Και πάλι όμως δεν δικαιολογείστε για απόπειρες διχασμού -σας θυμίζω ότι δεν εκθέσατε τον διάλογο που ακολούθησε την επιστολή αυτή, πράγμα που υποκρύπτει συμφωνία με τη μια πλευρά.

Έτσι, και ενδεχόμενα, τα στοιχεία μου να τεθούν στη διάθεσή σας, κατόπιν νομικών διαβημάτων.

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Υστερόγραφον: Στο link σας παραθέτω ενδεικτικά μια εκ των απαντήσεων στην επιστολή αυτή από το ίδιο ιστολόγιο, το οποίο φιλοξένησε διάλογο και δεν υιοθέτησε καμία εκ των δύο απόψεων, όπως σεις πράξατε.

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

σχόλιο διεγράφη

Γιατί ρε Γιώργο;

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

αερικό

Σαφώς και δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι, ίσως τώρα πιό πολύ από ποτέ. Αν π.χ. βασιστούμε στον νεοκρητικό τη γαμήσαμε.

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

ανώνυμος α

Εφ' όσον "πέρασες" τη φάση της ανεξαρτησίας, δύο τινά συμπεραίνω:
α) δε γουστάρεις πλέον να είσαι ανεξάρτητος, άρα συμβιβάστηκες, άρα έγινες ροκφόρ.
β) αφού την "πέρασες τη φάση", δείξε λίγο έλεος στους μαλάκες που την περνάνε τώρα. Κι εσύ μαλάκας διετέλεσες, άρα τους καταλαβαίνεις.
Περί των παπούδων, με καλύπτει η απάντηση του "Αερικού".
Περί σκατών, καλή σου όρεξη.
Περί του αυτοπροσδιορισμού σου, δεν χρειάζεται να επισημάνεις οτι είσαι κάφρος, το καταλάβαμε.
Περί ορθογραφίας, γάμησέ τα. (άσε που η ανορθογραφία σου κάπου με παραπέμπει).

Υ.Γ. Αν όντως είμαστε "όλοι" γήινοι, εσύ νοιώθεις το ίδιο γήινος με τον Τσαουσέσκου;

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

ανώνυμος β (Νικόλαος Μ.;!)

Κύριε

Λέτε οτι η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ μου είναι επικίνδυνη γιά τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΧΩΡΑ και την ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Ποιά δημοκρατία εννοείτε; Αυτήν που το κεφάλαιό της το λυμαίνονται 10 οικογένειες; Γιά ποιά χώρα μιλάτε; Γι' αυτήν που οι πολίτες της βλαστημάνε αυτούς που ψηφίζουν και μετά τους ξαναψηφίζουν από καταβολής; Σε ποιά ισότητα των πολιτών αναφέρεστε; Σ' αυτήν που διακηρύσσει οτι εσείς και ο Βαρδινογιάννης έχετε τα ίδια δικαιώματα; Εκτός αν είστε ο Βαρδινογιάννης.
Συμπεραίνετε οτι ασπάζομαι το δημοσίευμα.
α) δεν γράφω εγώ ανώνυμα αλλά εσείς. Το blog μου παρέχει το e-mail μου με στοιχεία από τα οποία μπορείτε να με βρείτε. Αυτούς που γράφουν στο troktiko το οποίο και δημοσίευσε την επιστολή τους ξέρετε;
β) Δεν ένοιωσα οτι χρειάζεται να σχολιάσω το "υπόδουλον" του κρητικού λαού γιατί ο κρητικός λαός δεν είναι ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο υπόδουλος από τον ελληνικό ή από οποιονδήποτε λαό του κόσμου. Απλά είναι απ' τους λαούς που δε γουστάρουν να υποδουλώνονται και το δείχνουν.
γ) Δεν προέβαλα τις απαντήσεις στην εν λόγω επιστολή γιατί δεν είμαι αναδημοσιευτής του troktiko. Όποιος θέλει πάει εκεί και τις διαβάζει. Γι' αυτό άβαλα το link.
δ) Φυσικά και δεν είμαι δημοσιογράφος (φτου φτου φτου, μακριά από 'μένα).
ε) Αντικαθιστώ σημαίνει βγάζω κάτι από κάπου και στη θέση του βάζω κάτι άλλο.
Το οτι διατηρείτε την ανωνυμία σας επειδή φοβόσαστε (!!!) δείχνει οτι δεν είστε ελεύθερος, τουλάχιστον κατά τον Καζαντζάκη.
Και φυσικά η εκ φόβου τήρηση της ανωνυμίας σας σεν σας στερεί το δικαίωμα να προβείτε σε όποιαν ενέργεια εσείς θεωρείτε "νόμιμη" αλλά να μην ξεχνάτε οτι θα το κάνετε σε μιά παράνομη χώρα.
Αυτό που, ειλικρινά, με σοκάρει είναι η εν ψυχρώ δήλωσή σας οτι θα ξεχνούσατε κάθε νόμιμη ενέργεια στην οποία μπορείτε να προβείτε στην περίπτωση που είμαι δημοσιογράφος!!! Τόσο πολύ τους φοβάστε αυτούς;
Τέλος, αναρωτιέμαι. Εσείς κάνετε μηνύσεις σε όσους διαφωνείτε με την τακτική τους;
Επειδή διαβλέπω οτι τα γνωρίζετε τα δικηγορίστικα και επειδή εμένα ο γιατρός μου έχει απαγορεύσει να πλησιάζω δικηγόρο στα 50 μέτρα, θα σας παρακαλούσα να ρωτήσετε τον δικηγόρο σας και κατόπιν να με ενημερώσετε, πως μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία εναντίον κάποιου που συζητούσε δημόσια σε μιά πλατεία κάτι που άκουσε να λένε και που δεν άρεσε σ' εσάς που περνούσατε τυχαία και το ακούσατε.

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο που έχω να πώ είναι: ο καθένας άξιος του εγκεφάλου του που κουβαλάει. Φαγωθείτε παιδιά-κάποτε θα το καταφέρετε! Εγώ ανθρώπινο κρέας δεν θέλω να φάω ακόμα, αν δεν σας πειράζει...
Πολλές "ταμπέλες" όμως ρε παιδιά... Πολλές "ταμπέλες"...

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

ανώνυμος

Φυσικά και ο καθένας είναι άξιος του εγκεφάλου που κουβαλάει. Είπε κανείς το αντίθετο; Εγώ πάντως, προσωπικά, δεν "τρώγομαι" με κανέναν. Απλώς αντιδρώ. Εσύ τι θα έκανες αν μπαίνανε ξαφνικά άγνωστοι στο σπίτι σου και σε απειλούσαν οτι θα σε μηνύσουν επειδή μετέφερες την άποψη κάποιου γιά κάτι; Άσε που αν σε φερμάρανε κι όλας, ίσως να ήταν η ώρα να φας "ανθρώπινο" κρέας.
Γιά τις "ταμπέλες", αν και δεν έχω σχέση με το αντικείμενο, θα σου πω οτι θα τις προτιμούσα από την "παγκοσμιοποίηση" έτσι όπως θέλουν να την επιβάλλουν.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει και η συμπαντοποίηση εκτός από τη παγκοσμιοποίηση...
Για το αν θα μπει κάποιος στο σπίτι μου, ξέρω πολυ καλά τι θα κάνω.. το μόνο σίγουρο έιναι ότι ΔΕΝ θα τον φάω... ύπαρχουν πολλοί τρόποι να κάνεις κάποιον να μετανιώσει για μία κακή του πράξη και μην μου πεις ότι δεν πάει πουθενά το μυαλό σου.
Όσον αφορά όμως τις ταμπέλες... τι να πω.. προσωπικά νιώθω γεμάτος από : αναρχικούς-δεξιούς-οικολόγους-εναλλακτικούς-παλιούς και νέους...
Ανθρώπους ψάχνω Άνθρωπε!
Καλή συνέχεια σε αυτή και στις επόμενες ζωές...

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

ανώνυμος

Μπορώ να σου αναφέρω αρκετές περιπτώσεις όπου θα τον έτρωγες αυτόν που θα μπούκαρε σπίτι σου, π.χ. να τον έβρισκες να προσπαθεί να βιάσει το παιδί σου. Αν δεν τον έτρωγες και τότε, σημαίνει είτε οτι το παιδί σου είναι το πιό άτυχο του κόσμου ή είσαι ο θεός, οπότε σταμάτα να μου μιλάς γιατί συνήθως αυτούς που μιλάνε με τον θεό τους κλείνουνε μέσα.
Στο ψάξιμό σου γιά Ανθρώπους, ρίξε μιά ματιά και σ' αυτό
μπορεί να σε βοηθήσει.

Ανώνυμος είπε...

Δεχ έχω παιδιά και ναι είμαι θεός! όπως είσαι και εσύ όπως είναι ο καθένας μας ξεχωριστά...

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

ανώνυμος

Είσαι λοιπόν ένας θεός που ψάχνει γιά Ανθρώπους. Ομολογώ οτι είχα αρχίσει να σε παρεξηγώ. Τώρα σε καταλαβαίνω.