Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΟΙ ΛΕΒΕΝΤΙΕΣ ΤΣΗ ΚΡΗΤΗΣ

Μη μπερδεύετε τον τίτλο με τη φωτογραφία. Αυτά που χορεύουν είναι απλά κάτι πιτσιρίκια του Δημοτικού. Τις πραγματικές λεβεντιές της Κρήτης θα τις απολαύσετε στο βίντεο που ακολουθεί, το οποιό ανέβασαν οι ίδιοι στο Youtube και μετά από λίγες μέρες, από τα μπινελίκια που εισέπραξαν, το κλείδωσαν. Αλλά, προφανώς, στο χωριό τους έχει φτάσει ο Χίτλερ αλλά δεν έχει φτάσει ακόμα το Youtube Downloader. Δείτε το και θα τα πούμε μετά.


Και τώρα που το είδατε, όσοι τουλάχιστον αντέξατε μέχρι το τέλος, ελπίζω να μη γελάσατε καθόλου και να φρικάρατε και να ανησυχήσατε δεόντως, ειδικά όσοι είστε από την Κρήτη.
Γιατί αυτό το εξωτικό φρούτο είναι καινούργιο σ' αυτό το νησί, που όλος ο πλανήτης ξέρει ότι οι κάτοικοί του άλλαξαν και καθόρισαν την έκβαση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τη μοίρα του Χίτλερ και της αγέλης του, έχοντας στα χέρια τους τσουγκράνες
και στις καρδιές τους πυρκαγιές.
Αυτά εδώ τα ανθρωποειδή, που δυστυχώς είναι γόνοι των παραπάνω, έχουν μαυρίλα και σκοτάδι στις καρδιές και στα μυαλά τους αλλά στα χέρια τους έχουν το αναίτιο μίσος και τη μεγαλοπρεπή μαλακία, που αν τα συνδυάσεις δημιουργούν πολύ επικίνδυνο κοκτέιλ.
Γι' αυτό μη βιαστείτε να τους θεωρήσετε απλά ηλίθιους ή καθυστερημένους
και να κλείσετε το θέμα θεωρώντας το μεμονωμένο περιστατικό.
Η ηλιθιότητα και η μαλακία είναι γνωστό από τα αρχαία χρόνια ότι είναι μεταδοτικά νοσήματα και όπως παντού έτσι και στην Κρήτη, υπάρχουν και ηλίθιοι και μαλάκες.
Αυτοί εδώ που καμαρώσατε, φυσικά και είναι ηλίθιοι, αλλά είναι και φασίστες
και χρείζουν ανάλογης αντιμετώπισης.
Δεν ξέρω τι όραμα είδαν ή ποιά μάγισσα επισκέφτηκε αυτά τα ανθρωποειδή στο χωριό τους, γι' αυτό και δεν μπορώ να φανταστώ τι τα ώθησε να γίνουν οι πρώτοι, ίσως, Κρητικοί που κρέμασαν τη σβάστικα στο λαιμό τους, αλλά δεν είναι αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει. Αυτό που πρέπει να μην ξεχνάμε ποτέ είναι τα λόγια του Μπρεχτ:

"-Γιατί, ρώτησε ο κος Κούνερ, έγινες εθνικιστής εκείνη τη στιγμή;
-Γιατί συνάντησα έναν εθνικιστή.
-Μα γι’ αυτό ακριβώς πρέπει να εξολοθρεύσουμε τη βλακεία.
Διότι κάνει βλάκες αυτούς που τη συναντούν".

2 σχόλια :

kostas mproumas είπε...

η βλακεία παλιόφιλε είναι ανίκητη... μπροστά της είμαστε όλοι ανήμποροι...

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

Φίλε Κώστα, εμείς ίσως και να είμαστε. Ελπίζω τουλάχιστον τα παιδιά μας να μην είναι.