Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ

Πριν λίγες μέρες δημοσίευσα ένα κείμενο που, υποτίθεται, αφορούσε την άποψη του Αμερικανού οικονομολόγου Mark Weisbrot για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και την προσφυγή της στο ΔΝΤ. Η ανάρτηση αυτή κατέβηκε μετά απο στοιχεία που μου έστειλε ο φίλος "Al Theo" και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα. Παραδέχομαι οτι την πάτησα και το οτι το κείμενο το πήρα απο σοβαρό και αξιόπιστο άτομο δεν είναι δικαιολογία.
Διαπίστωσα οτι το κείμενο αυτό κυκλοφορεί με τη μορφή του email forward και οτι πολλοί την έχουν πατήσει, αλλά ούτε αυτό είναι δικαιολογία.
Εξ άλλου σκοπός της επανόρθωσης είναι η επανόρθωση και όχι η δικαιολογία.
Η διαγραφή της ανάρτησης αφορά την επιλογή μου να μην ανακυκλώνονται απο εδώ ψεύτικες πληροφορίες ούτε κατά λάθος, όμως μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο-απάτη ΕΔΩ και ένα εμπεριστατωμένο άρθρο για αυτό το θέμα ΕΔΩ.
Πάντως την εικόνα που συνόδευε το κείμενο ΔΕΝ την παίρνω πίσω, γι' αυτό και την ξαναβάζω.

5 σχόλια :

ΕΩΘΙΝΟΝ είπε...

Παλαιότερα, είχα κάνει μια παρατήρηση, για το θέμα με τα γάλατα, αν θυμάσαι. Χρειάζεται πάρα πολύ ψάξιμο για το τι κυκλοφορεί μέσω e-mail και blogs! Υπάρχει τεράστια παραπληροφόρηση και σαβούρα και πολλά ψεύδη. Οφείλουμε να τα ψάχνουμε όσο καλύτερα γίνεται. Κι αν δεν είμαστε σίγουροι, οφείλουμε να μην τα δημοσιεύουμε. Ειδάλλως, μπαίνουμε κι εμείς στο παιχνίδι της παραπληροφόρησης. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Το θέμα δεν είναι να αναμεταδίδουμε ό,τι κυκλοφορεί, και συμφέρει προφανώς σε κάποιους για διάφορους λόγους. Όπως και νάχει, οφείλω να ομολογήσω ότι κάνει καλή δουλειά, Βασιλιά μου! Και τολμάς να τα λες όπως είναι. Γι' αυτό σε διαβάζουμε. Να είσαι καλά!

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

ΕΩΘΙΝΟΝ

Φυσικά και συμφωνώ οτι πρέπει να αντισταθούμε στην παραπληροφόρηση γιατί στο τέλος θα μας περάσουν για δημοσιογράφους :)

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

προς τον "Al Theo"

Δεν έκανα καμία αναδημοσίευση εγώ στο Τρωκτικό. Προφανώς το βρήκαν και το έβαλαν μόνοι τους.

Διαγόρας ο Μήλιος είπε...

Αγαπητέ Βασιλιά, σε συγχαίρω για την ειλικρίνεια και το θάρρος που χρειάζεται για να αλλάξει κανείς γνώμη και να αναιρέσει άρθρο.

Η εικόνα είναι, βέβαια, πολύ καλής έμπνευσης και καλά έκανες και την κράτησες.

Η αναφορά του Εωθινόν σε «γάλατα» μου θύμισε ένα περιστατικό από το 2007, που δεν είχα ακόμα αρκετή πείρα στο ιστολογείν για να συγκρατώ το θυμό μου και να εκφράζομαι κόσμια ασχέτως του αν τα έχω πάρει στο κρανίο. Ίσως να πρόκειται για το ίδιο «θέμα με τα γάλατα», ο Εωθινόν θα μας πει:

http://pelatis.blogspot.com/2007/06/blog-post_19.html?showComment=1186670574127#c8669809375062771541

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

Διαγόρας ο Μήλιος

Φίλε μου σ' ευχαριστώ, αν και το θεωρώ αυτονόητο το να αλλάξει κανείς γνώμη εφ' όσον του κολλήσουνε στα μούτρα τη μαλακία που έκανε. Άλλο το αν τα αυτονόητα είναι ευκόλως εννοούμενα ή όχι.