Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

Από τον περασμένο Γενάρη όταν η Ν.Δ ψήφισε στην βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου άμυνας για την αύξηση των οπλιτών 5ετούς υποχρέωσης κατά 15 χιλιάδες ήταν φανερό το σχέδιο της κυβέρνησης για την δημιουργία ενός επαγγελματικού στρατού για να χρησιμοποιείται σε αποστολές και εκτός συνόρων, υπακούοντας στις εντολές του ΝΑΤΟ.

Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ ενδιαφέρονται να έχουν δυνάμεις ταχείας επέμβασης που θα μπορούν να αναλάβουν αποστολές σε οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο και ακριβώς και ακριβώς σ’ αυτό αποσκοπούσε η επιλογή της κυβέρνησης με την δημιουργία επαγγελματικού στρατού.

Σήμερα στα «Νέα», σε ένα ρεπορτάζ του Λουκά Δημάκα διαβάζουμε ότι: «Ακόμα και μάχιμες ελληνικές μονάδες που συμμετέχουν στη νεοσύστατη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης (ΝRF) του ΝΑΤΟ προγραμματίζει να στείλει στο Αφγανιστάν η Συμμαχία ως πρόσθετη στρατιωτική παρουσία εν όψει των εκλογών που πρόκειται να γίνουν στη χώρα.
Μάλιστα, στην περίπτωση που οι εκλογές αργήσουν και γίνουν προς το τέλος του 2009 ή το 2010, η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να στείλει ένα πλήρες αερομεταφερόμενο τάγμα χωρίς κανέναν περιορισμό ως προς τις αποστολές που θα του ανατίθενται».

Πέρα απ’ το οικονομικό κόστος που πληρώνουμε στους ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς που συμμετέχουμε, δεν είναι απίθανο σύντομα να έρχονται και φέρετρα στολισμένα με την ελληνική σημαία αφού έλληνες στρατιώτες θα συμμετέχουν στις Νατοϊκες δυνάμεις κατοχής στο Αφγανιστάν και μάλιστα «χωρίς κανέναν περιορισμό ως προς τις αποστολές που θα του ανατίθενται» όπως αναφέρει το δημοσίευμα.


(αναδημοσίευση από
http://tsak-giorgis.blogspot.com )