Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΔΕ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ ΗΓΟΥΜΕΝΕ

Ανάμεσα στα φέσια, στα χαράτσια και στους λογαριασμούς που έρχονται με το ταχυδρομείο,
μου έρχεται τακτικά και ένας φάκελλος από την Παναγία. Μα την Παναγία.
Αφού ο φάκελλος έρχεται από τη Μονή της Παναγίας της περιοχής μου, προφανέστατα
η ίδια η Παναγία είπε στον Ηγούμενο να μου τον στείλει.
Εκτός εάν στο σπίτι της Παναγίας κάνει κουμάντο ο ηγούμενος και όχι η Παναγία.
Ένα ωραίο, περιποιημένο σετάκι που περιλαμβάνει τρία έντυπα τα οποία
και θα σας δείξω κατά σειρά.
Το πρώτο το είδατε ήδη και είναι ένα τετρασέλιδο τευχάκι που εκδίδει η Μονή με θέματα που καίνε, όπως εγκωμιαστικοί λόγοι για τους τρεις μεγάλους ιεράρχες και άλλα τέτοια σημαντικά και επίκαιρα. Το δεύτερο είναι το παρακάτω.

Όπως βλέπετε πρόκειται για το "ιερό σαρανταλείτουργο Πάσχα-Αναλήψεως", ένα κομμάτι χαρτί στο οποίο γράφεις ονόματα ζωντανών για να γίνει δέηση υπέρ της υγείας τους και ονόματα πεθαμένων για να γίνει δέηση υπέρ της ανάπαυσής τους.
Μέχρι εδώ όλα καλά. Και τους βίους των αγίων θα διαβάσεις και τα ζωντανά σου θα υγειαίνουν και τα πεθαμένα σου θα συγχωρεθούν. Τρία σε ένα και τζάμπα. Μόνο για τη χάρη της Παναγίας.
Και ώ του θαύματος, τσακ, σηκώνεις το δεύτερο έντυπο και βλέπεις από κάτω το τρίτο και φαρμακερό. Και αντιλαμβάνεσαι ότι ο τζάμπας πέθανε.

Σιγά μην περιμένουν να πας στο μοναστήρι να τους τα ακουμπήσεις.
Σου ζητάνε να τους τα στείλεις απ' το σπίτι.
Χωρίς να ντρέπονται. Στην κατάσταση που βρίσκεται ο κόσμος, να του στέλνουν ραβασάκια οι παπάδες και να του ζητάνε λεφτά για αποπερατώσεις "έργων" και συμποσίων, αντί να δώσουν εκείνοι στον κόσμο κατιτίς απ' το τεράστιό τους θησαυροφυλάκιο.
Αλλά πότε σ' αυτόν τον τόπο ντράπηκε το θρησκευτικό, το πολιτικό ή το δημοσιογραφικό κατεστημένο για να ντραπεί και τώρα;
Ξανακοιτάζω τα παραπάνω έντυπα κατά σειρά και με πιάνει οργή και θλίψη.
Και καταπίνω την οργή μου, μέρες που είναι δεν ταιριάζουν τα μπινελίκια, και με θλίψη βαθειά τσαλακώνω και πετάω στο καλάθι μου το δεύτερο και το τρίτο και κρατάω μόνο το πρώτο.
Όχι για να διαβάσω για τους ιεράρχες, αλλά γι' αυτό που γράφει πάνω πάνω.
Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς.
Σώσον ημάς από τους αδηφάγους, τους αχόρταγους χορτάτους, τους άχρηστους, τους ψεύτες και τους ανάλγητους χωρίς τσίπα που όλοι μαζί πακέτο κατάντησαν αυτό τον τόπο σ' αυτά τα χάλια.

4 σχόλια :

Θοδωρής είπε...

Άστα αυτά και να στείλεις το κάτι τι σου όπως έκανες κάθε χρόνο τις άγιες αυτές ημέρες.Όχι τσίπα δεν έχουν οι ρασοφόροι μας αλλά ούτε την ελάχιστη ανθρωπιά(εξαιρέσεις μηδαμινές)Καλώς όρισες λοιπόν στο χώμα και στη βαρύτητα μας.Καλές γιορτές με υγεία σε όλους εκεί.

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

Θοδωρής

Μέχρι πέρυσι έστελνα χιλιάρικο, φέτος λόγω της κρίσης θα στείλω πεντακοσάρικο. Λες όταν χρειαστώ την Παναγία να με φτύσει επειδή θα της χρωστάω 500;
Καλές γιορτές και σ' εσάς ξάδερφε και καλό βόλι μεθαύριο στις εκλογές.

CooLis είπε...

Ευλογητός ο Ευρώς...
Καλές γιορτές,παλιόφιλε.

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

CooLis

Ποιές γιορτές ρε; Πλάκα μου κάνεις;