Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2011

Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

Τώρα και καιρό παίρνω σχεδόν καθημερινά mails με τις αναρτήσεις κάποιου blog,
ονόματι Πενταπόσταγμα Ενημέρωσης.
Από όταν άνοιξαν τα blogs, έχουν βαλθεί ακόμα κι οι τσοπάνηδες να μας ενημερώνουν
και να διαλαλούν την πραμάτεια τους, οι Χριστιανοί θα έμεναν απ' έξω;
Και δε μιλάμε γιά παπαριές ενημέρωση, μιλάμε γιά "πενταπόσταγμα" ενημέρωσης.
Που σημαίνει ότι τη μαλακία του κάθε μαλάκα, δε σου την πετάω στη μάπα σαν χλαπάτσα. Πρώτα την αποστάζω πεντάκις, τύφλα να 'χει η ρακή τση Κρήτης.
Επειδή λοιπόν, ομολογώ, έχω ένα βίτσιο να συλλέγω μαλακίες, τα αφήνω τα παιδιά,
όπως και τόσα άλλα παιδάκια, να με πλακώνουν στα e-mails.
Το τελευταίο που έλαβα από το εν λόγω blog είναι το εξής:

"Ας πούμε ότι βγάζαμε την ορθοδοξία από την Ελλάδα - όπως πάνε να κάνουν σήμερα.
Τότε η Ελλάδα θα έχανε το νόημά της ως χώρα. Θα γινόταν κάτι σαν το Βέλγιο, ή και χειρότερη από αυτό. Αν βγάλεις την ορθοδοξία από την Ελλάδα, θα έχεις μια ανούσια χώρα για την οποία δε θα αξίζει να θυσιάσουμε ούτε ένα νύχι.
Ας δούμε μερικά παραδείγματα. Ας πούμε ότι βγάζουμε από τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό μας όλην την ορθοδοξία. Τα νησιά του Αιγαίου θα χάσουν τις γαλάζιες εκκλησιές τους και θα μείνει τι; Η πασαρέλα των ομοφυλόφιλων;
Γι' αυτήν την Ελλάδα όχι μόνο δε θυσιάζομαι, αλλά θα θεωρούσα δίκαιη την τιμωρία του Θεού εις βάρος της*.
Ας πούμε ότι βγάζεις τις εκκλησίες από τις πόλεις. Τι θα μπει στη θέση τους; Πολυκατοικίες, δημόσια κτίρια και πάρκα -στέκια τοξικομανών και ίσως και κανένα τζαμί, ή καμία εκκλησία της σαϊεντολογίας. Πάλι, για μια τέτοια χώρα δε θυσιάζομαι.
Ας πούμε ότι βγάζεις από την λογοτεχνία μας την ορθοδοξία. Βγάζεις ολόκληρο το έργο του Παπαδιαμάντη, βγάζεις τον Κόντογλου, βγάζεις ακόμα και τους Ελύτη, Σεφέρη και Ρίτσο, οι οποίοι ό,τι αξιόλογο έχουν πει είναι εμπνευσμένο από την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας. Τι θα μείνει; Οι ερωτύλοι τύπου Εμπειρίκος;
Ας πούμε ότι βγάζεις από τους σύγχρονους Έλληνες τους πιστούς. Ποιοι θα μείνουν; Οι συμφεροντολόγοι, οι κλέφτες και οι αλλόφρονες. Για όλους αυτούς δε θα έδινα την ζωή μου.
Οι Έλληνες ανέκαθεν θυσιαζόταν για την Ελλάδα, για λόγους εντελώς διαφορετικούς απ' ότι θα έκανε ένας Σουηδός ή ένας Γερμανός ή ένας Γάλλος. Εκείνοι το κάναν κυρίως για να διατηρήσουν την ευμάρειά τους και δευτερευόντως γιατί ήταν αλαζόνες και πιστεύαν πως όλοι οι άλλοι είναι σκουλήκια μπροστά τους. Οι Έλληνες το κάναν γιατί πιστεύαν ότι έχουν δίκιο και γιατί έχουν με το μέρος τους τον Θεό. Και παρότι δεν είχαμε τόσους λόγους όπως οι άλλοι, είχαμε έναν λόγο και αυτός αρκούσε για να βγάζουμε αξιομνημόνευτο ηρωϊσμό.
Αν λοιπόν από την Ελλάδα βγάλεις τον Θεό, τότε παύεις να έχεις Ελλάδα".

Επειδή λοιπόν παιδιά τόσον καιρό δέχομαι ευγενικά και αδιαμαρτύρητα τα mail σας,
νομίζω ότι δικαιούμαι να σας στείλω ένα κι εγώ:

"Ας πούμε ότι βγάζαμε την ορθοδοξία από την Ελλάδα - όπως πάνε να κάνουν σήμερα. Τότε η Ελλάδα θα έχανε το νόημά της ως χώρα. Θα έχανε τα εκκλησιαστικά της καταστήματα, η εκκλησιαστική περιουσία θα μοιραζόταν στον λαό και κανείς πλέον δεν θα αναγνώριζε αυτή τη χώρα. Θα γινόταν κάτι σαν το Βέλγιο, ή και χειρότερη από αυτό. Αν βγάλεις την ορθοδοξία από την Ελλάδα, θα έχεις μια ανούσια χώρα για την οποία δε θα αξίζει να θυσιάσουμε ούτε ένα νύχι, ενώ όσο η Ορθοδοξία βασιλεύει, έχω βαρεθεί να βλέπω Χριστιανούς να θυσιάζονται για την πατρίδα.
Ας δούμε μερικά παραδείγματα. Ας πούμε ότι βγάζουμε από τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό μας όλην την ορθοδοξία. Τα νησιά του Αιγαίου θα χάσουν τις γαλάζιες εκκλησιές τους και θα μείνει τι; Η πασαρέλα των ομοφυλόφιλων; Σκατά στα μούτρα των πούστηδων της Σαντορίνης και της Μυκόνου. Εμείς θα χύσουμε και την τελευταία σταγόνα του αίματός μας υπερασπιζόμενοι τους πούστηδες με τα ράσα. Γι' αυτήν την Ελλάδα όχι μόνο δε θυσιάζομαι, αλλά θα θεωρούσα δίκαιη την τιμωρία του Θεού εις βάρος της.
Ας πούμε ότι βγάζεις τις εκκλησίες από τις πόλεις. Τι θα μπει στη θέση τους; Πολυκατοικίες όπου θα βρουν καταφύγιο λεχρίτες άστεγοι και βρωμιάρηδες κατατρεγμένοι, δημόσια κτίρια και πάρκα-στέκια τοξικομανών που αν και είναι άρρωστα παιδιά του Θεού, θέλουν στήσιμο στον τοίχο και ίσως και κανένα τζαμί για να προσεύχονται οι κατάπτυστοι Μουσουλμάνοι, οι οποίοι να πάνε στο διάολο αφού είπαν τον Θεό τους Αλλάχ και όχι Χριστό. Πάλι, για μια τέτοια χώρα δε θυσιάζομαι. Προτιμώ να ακουμπήσω τον οβολό μου στο πρώτο παγκάρι που θα βρω μπροστά μου.
Ας πούμε ότι βγάζεις από την λογοτεχνία μας την ορθοδοξία. Βγάζεις ολόκληρο το έργο του Παπαδιαμάντη, βγάζεις τον Κόντογλου, βγάζεις ακόμα και τους Ελύτη, Σεφέρη και Ρίτσο, οι οποίοι ό,τι αξιόλογο έχουν πει είναι εμπνευσμένο από την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας. Τι θα μείνει; Οι ερωτύλοι τύπου Εμπειρίκος και οι βρωμοπουσταράδες τύπου Ταχτσή για να αντιπαρατίθενται με τους ερωτύλους και τους βρωμοπουσταράδες της Εκκλησίας της Ελλάδος; Ας πούμε ότι βγάζεις από τους σύγχρονους Έλληνες τους πιστούς. Ποιοι θα μείνουν; Οι συμφεροντολόγοι, οι κλέφτες και οι αλλόφρονες.
Γιατί εγώ, στα 2000 χρόνια που ζω σ' αυτόν τον πλανήτη, δεν έχω ακόμα συναντήσει Έλληνα Χριστιανό Ορθόδοξο που να ήταν κλέφτης ή συμφεροντολόγος.
Οι Έλληνες ανέκαθεν θυσιαζόταν για την Ελλάδα, για λόγους εντελώς διαφορετικούς απ' ότι θα έκανε ένας Σουηδός ή ένας Γερμανός ή ένας Γάλλος. Εκείνοι το κάναν κυρίως για να διατηρήσουν την ευμάρειά τους και δευτερευόντως γιατί ήταν αλαζόνες και πιστεύαν πως όλοι οι άλλοι είναι σκουλήκια μπροστά τους.
Οι Έλληνες, που την ευμάρεια την είχανε ανέκαθεν χεσμένη, το κάναν γιατί πιστεύαν ότι έχουν δίκιο και γιατί έχουν με το μέρος τους τον Θεό και το ΔΝΤ.
Και παρότι δεν είχαμε τόσους λόγους όπως οι άλλοι, είχαμε έναν λόγο και αυτός αρκούσε για να βγάζουμε αξιομνημόνευτο ηρωϊσμό.
Γι' αυτό και βλέπουμε σήμερα τα αποτελέσματα των μεν και των δε θυσιών.
Οι Σουηδοί, οι Γερμανοί και οι Γάλλοι να κρέμονται απ' τα παπάρια του κάθε ΔΝΤ και οι Έλληνες να ζουν στην ευμάρεια και την αυτάρκεια του παπαδαριού τους.
Αν λοιπόν από την Ελλάδα βγάλεις τον Θεό, τότε παύεις να έχεις Ελλάδα.
Αν βγάλεις την Ελλάδα από τον Θεό, θα κόψει τις φλέβες του ο καημένος".

*μήπως ρε παλικάρια αυτό που βλέπω μπροστά μου
είναι η τιμωρία του Θεού "εις βάρος" της Ελλάδας;

11 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Χαράς το κουράγιο σου, my king, που λαμβάνεις τέτοια emails και έχεις το κουράγιο να απαντάς...

Η μαλακία κατέκτησε το σύμπαν εδώ και δυο χιλιετίες... Και κάπως έτσι φτάσαμε στον ευλογημένο καπιταλισμό...

Spyros είπε...

Εγώ πάντως για τον Εμπειρίκο θυσιάζομαι , θυμάμαι ότι διαβάζαμε αποσπάσματα από τον Μεγάλο Ανατολικό σε ασθενούντα φίλο , ο οποίος είδε βελτίωση της υγειας του , εντός της ημέρας .

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

Ανώνυμος

Φίλε μου, οι τύποι κυκλοφορούν στο διαδίκτυο "ελεύθεροι" και, όπως όλοι μας, αλωνίζουν και τους διαβάζει κόσμος.
Η συγκεκριμένη τους ανάρτηση, αν πρόσεξες, υπογράφεται από κάποιον "ανώνυμο" (δεν πιστεύω να πρόκειται γιά 'σένα!:)).
Προπαγανδίτσα του κώλου, θα μου πεις, αλλά σκέψου ότι μπορεί να τους διαβάζουν και παιδιά που επηρεάζονται. Δεν είναι κακό λοιπόν να διαβάσουν και καμιά "απάντηση", έτσι, για να έχουν να συγκρίνουν και να το ψάξουν λίγο περισσότερο πριν αρχίσουν να δηλώνουν συμμετοχή στις εκδρομές για "αξέχαστα προσκυνήματα" που διοργανώνουν και διαφημίζουν αυτά τα Χριστιανόπουλα στο μπλογκ τους.

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

Spyros

Φίλε, τα είπες όλα.

...έχω μιά διαίσθηση ότι μου 'ρχεσαι από Πειραιά μεριά...ή πέφτω έξω;

Ανώνυμος είπε...

Κάλεσμα για συμμετοχή
http://wp.me/P1rnBY-b

AERIKO είπε...

Χαλάρωσε έλεος...αξία τους δίνεις..!!

Βασικά καμιά θρησκεια δεν ειναι τα παπαδαρια..και ο Θεός δεν ειναι Τιμωρός
ουτε οι έλληνες μαλακες να μην καταλαβαινουν τι συμβαινει.!! Μεσα μας συμβαίνουν όλα..και αν βρεθεί ο μαγκας πολιτικός που θα βαλει χερι στα φραγκα τους ειναι βεβαιο πως θα ξαναψηφισω.

Του γέρου κόσμου η καρδιά καινουργιο αίμα θέλει.!!

http://www.youtube.com/watch?v=dH-x6Pt8asQ&feature=channel_video_title

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

AERIKO

Αν πίστευα Μαρία μου ότι ΔΕΝ υπάρχει Έλληνας που να είναι μαλάκας και ότι ΟΛΟΙ οι Έλληνες καταλαβαίνουν, ένα από τα πράγματα που ίσως θα έλειπε από τη ζωή μου θα ήταν αυτό το μπλογκ.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ φοβάμαι ότι άρχισαν να βάζουν και τα δικά τους ΑΤΜ σε σχήμα ναού μέσα στα σχολεία (μόνο για καταθέσεις) βλέπε http://2glor.blogspot.com/2011/03/blog-post.html.
Λέτε να γίνουν στο μέλλον και περίπτερα όπου θα πουλιέται ολόκληρη η πραμάτεια που διαφημίζουν;

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

Ανώνυμος

Τα είδα φίλε μου τα ΑΤΜ και φρίκιασα.
Η ιστορία κρατάει από πολύ παλιά.
Κάποτε ξεκίνησαν να χτίζουν τα μαγαζιά τους πάνω στους αρχαίους ναούς και, αισίως, έφτασαν το 2011 να τα στήνουν και στα σχολεία.
Αλλά τι μαλακίες καθόμαστε και λέμε;
Αφού κανένας δεν τους σταματάει, καλά κάνουν.

Αριστοφανης είπε...

χα..χα πολυ καλα αρθρα και τα δυο...Δε θα τα σχολιασω τα αρθρα σου φιλε μου, τα διαβασα μ ευχαριστηση!
Εχεις δικιο, εξ αλλου αυτοι εφεραν τη χωρα στην σημερινη πολιτιστικη και οχι μονο ξεφτιλα!

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

Αριστοφανης

Ε, δεν το έκαναν και μόνοι τους, είχαν ανέκαθεν και τους πολιτικούς παρέα.