Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2009

Η MARWA EL-SHERBINI ΚΑΙ Η ΜΟΥΓΚΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΜΜΕ

Η μούγκα των ευρωπαϊκών ΜΜΕ: αφού δεν ήταν χριστιανή, δεν ήταν εβραία, κι ήταν μονάχα γυναίκα, μετανάστρια, μουσουλμάνα.

Η Marwa El-Sherbini, 31 ετών, έφτασε στη Γερμανία πριν τρία χρόνια, συνοδεύοντας τον σύζυγό της Ali El-Sherbini, που ολοκλήρωνε τη διδακτορική του διατριβή στη φαρμακολογία, στο Ινστιτούτο Max Planck της Δρέσδης. Η Marwa ήταν φαρμακοποιός και μέλος της εθνικής ομάδας handball της Αιγύπτου. Τις σπουδές του συζύγου της χρηματοδοτούσε το αιγυπτιακό κράτος, και η διατριβή επρόκειτο να υποστηριχτεί σε λίγους μήνες. Η μικρή οικογένεια επρόκειτο να επιστρέψει στην Αίγυπτο πριν το τέλος του χρόνου...

Ένα χρόνο πρίν, ο Alex Wiens, Γερμανός ρωσσικής καταγωγής, 28 ετών, άνεργος, τη βρήκε να παίζει με το 2 ετών παιδί της σε μια παιδική χαρά. Εκείνη, φορούσε μαντήλα, κι αυτός την προσέβαλε: ισλαμίστρια, βρωμιάρα, τρομοκράτισσα, της επιτέθηκε δε κάποιες φορές, προσπαθώντας να της βγάλει τη μαντήλα.
Εκείνη του έκανε μήνυση για ρατσιστική προσβολή και ρατσιστική βία. Ο Alex Wiens καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό, σε πρόστιμο 780 ευρώ. Η ποινή του κρίθηκε μικρή και ο εισαγγελέας άσκησε έφεση, με την προοπτική μιας ενδεχόμενης φυλάκισης. Πολύ περισσότερο, που ο Alex Wiens είπε στην απολογία του, πως δεν θα προσέβαλε ποτέ κάποιον, παρά μόνο άν ήταν ίσος του!
Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο, στο εφετείο της Δρέσδης, την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2009, παρόντος του συζύγου της Ali El-Sherbini και του τρίχρονου πλέον παιδιού της. Την ώρα που κατέθετε η Marwa, έγγυος στο δεύτερο παιδί τους, ο κατηγορούμενος της επετέθη με στιλέτο, της κατάφερε 18 πλήγματα, από τα οποία και υπέκυψε μέσα στην αίθουσα του εφετείου. Ο Ali, που έσπευσε σε βοήθειά της, μαχαιρώθηκε και αυτός και.. κρατηθείτε: οι αστυνομικοί που κλήθηκαν (μέσω inerphone) να βοηθήσουν, θεώρησαν ότι ο Ali ήταν ο επιτιθέμενος (αφού είχε αραβική φάτσα) και τον πυροβόλησαν. Βρίσκεται σε κώμα σε νοσοκομείο της Δρέσδης. Το παιδί είναι επίσης τραυματισμένο και παρακολουθείται από ψυχολόγους.
Ο εισαγγελέας είπε, πως επρόκειτο για μία πράξη ξενόφοβη ίσως, αλλά για μεμονωμένο περιστατικό από ανισόρροπο δράστη.
Την Κυριακή 5 Ιουλίου, ήρθε η οικογένεια της Marwa να παραλάβει τη σορό της, για να την κηδέψει την Δευτέρα στην Αλεξάνδρεια. Την ίδια μέρα έγινε διαδήλωση στη Δρέσδη, που μεταξύ άλλων καταδίκαζε τη σιωπή των γερμανικών και ευρωπαϊκών ΜΜΕ.

πηγές:
Wikipedia
Guardian

2 σχόλια :

Crux είπε...

Όταν πρόκειται για μουσουλμάνες που αλλαξοπίστησαν και έγιναν χριστιανές σπεύδουμε όλοι να να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά ιδεώδη της ισότητας και της δικαιοσύνης.
Όταν έχουμε να κάνουμε όμως για μια μουσουλμάνα η οποία έπεσε νεκρή,θύμα ρατσισμού και για ένα παιδί που ένας ηλίθιος του κατέστρεψε τη ζωή , τότε σιωπάμε.
Αυτό το αίσχος πρέπει να σταματήσει.Ή θα υποστηρίζουμε τα δικαιώματα όλων χωρίς εξαίρεση ή θα σιωπάμε.Τα μισόλογα και η υποστήριξη μόνο ομοίων μας τέρμα.Έτσι δεν πάει κανείς μπροστά.
Πολύ ωραίο το άρθρο σου Ευρύνοε θα μου επιτρέψεις να το δημοσιεύσω και στο blog μας μπας και ανοίξει κανένα μάτι.

βασιλιας της μοναξιας είπε...

Crux

Για 'μένα τα πολύ σωστά σου λόγια μιλούν για πράγματα αυτονόητα, αλλά πάει καιρός που έχω καταλάβει οτι τα αυτονόητα δεν γίνονται εύκολα και απο όλους κατανοητά, άρα καλά κάνουμε και τα λέμε.

Απορία: ποιός είναι ο Ευρύνοος;