Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΓΑΛΑ ΑΠ' ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ

Ξέρετε ότι αν το γάλα στη χάρτινη συσκευασία δεν πουληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να ανα-παστεριωθεί και να ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ; Απίστευτο; Ο νόμος επιτρέπει στις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα και διατροφική αξία...

Όταν το γάλα φτάνει στο σουπερμάρκετ για την πώληση, φέρει έναν αριθμό στο κάτω μέρος της συσκευασίας του. Αυτό το νούμερο είναι από το 1 έως το 5. Αρκεί να αγοράζετε γάλα που φέρει έως τον αριθμό 3, δηλαδή γάλα που έχει ανα-παστεριωθεί 2 φορές. Μην αγοράζετε γάλα με αριθμό 4 ή 5 γιατί η ποιότητά του έχει καταστραφεί. Αν αγοράζετε κασόνι με μπουκάλια γάλα, ο ίδιος αριθμός αναγράφεται στο κάτω μέρος του, 1 έως 5. Αν έχει τον αριθμό 1 σημαίνει ότι βγαίνει από το εργοστάσιο για πρώτη φορά, αλλά αν έχει τον αριθμό 4 σημαίνει ότι έχει ήδη γυρίσει πίσω στη βιομηχανία 3 φορές.
Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε γάλα, κοιτάξτε στον πάτο του μπουκαλιού. Μην αγοράσετε γάλατα με αριθμό 4 ή 5, ούτε ακόμα και με 3, αν είστε λεπτομερείς στις αγορές σας.

Ο νόμος προστατεύει τους βιομηχάνους. Εμάς ποιός θα μας προστατεύσει απ' το νόμο;

16 σχόλια :

ΕΩΘΙΝΟΝ είπε...

Να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου? Και πώς βεβαιωνονται ότι αυτά που λες ισχύουν? Απο που αντλείς την πηγή σου? Απορία έχω, για να το καταλάβω.

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

ΕΩΘΙΝΟΝ

http://www.greekretail.gr/articles/2790/index.html
http://www.seatnet.gr/forum/viewtopic.php?t=2591&sid=4ca97fef3fedc7c57551778ae9fae896
http://www.giapraki.com/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?52812
http://arkoudos.com/blog/?p=1147
http://pelatis.blogspot.com/2007/06/blog-post_19.html

AERIKO είπε...

Γι αυτό κι εμείς προτιμούμε το γαλατάκι της κατσικούλας μας και δεν απλώνουμε χέρι στο ψυγείο του super market της γειτονιάς μας.

Ηρακλή αν ηταν μόνο το γάλα..θα ηταν καλά..εσυ να δεις απο τι τυριά γεμίζουν τα επώνυμα σακουλάκια με ετοιμο τρυμμενο τυρι τα ραφια..κλπ κλπ κλπ..

Επέστρεψες..; Καλημέρα με πολλές όμορφες στιγμές όπου κι αν βρίσκεσαι ότι κι αν κάνεις..:))

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

AERIKO

Σαφώς και δεν είναι μόνο το γάλα και το τυρί. Το θέμα είναι πόσοι δεν ξέρουν τα ήδη γνωστά.

Ακόμα βρίσκομαι Σαντορίνη αλλά ετοιμάζομαι να την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια. Δεν είναι για τα κοκκαλάκια μου η απίστευτη υγρασία αυτού του νησιού.

ΓΟΥΡΝΑ είπε...

Εντυπωσιακό!
Αναδημοσιεύω αμέσως (εννοείται η αναφορά στην πηγή)....

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

ΓΟΥΡΝΑ

Ευχαριστώ για την αναδημοσίευση και κυρίως για τις επιπλέον πληροφορίες που μας έδωσες.

Crux είπε...

Εωθινων αλήθεια είναι όσο κι αν δεν το πιστεύεις.Το είχα διαβάσει κι εγώ πριν καιρό.
Απορώ πως μπορούν να έχουν αυτό το δικαίωμα.Πίνουμε πεντεπεξεργασμένα γάλατα, τρώμε ψόφια-σάπια κοτόπουλα κι αυτά για να μην χάσουν ούτε ευρώ κάποιοι.

Ανώνυμος είπε...

Βασιλιά της μοναξιάς αν διαβάσεις τα links που έστειλες, γράφει ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΑΡΣΑ. Σταματήστε να είστε ευκολόπιστοι με ότι σας ταϊζουν

ΕΩΘΙΝΟΝ είπε...

Crux
Το θέμα δεν είναι το αν πιστεύω τι λέει κάποιος εδώ μέσα ή όχι. Το θέμα είναι, ότι, για σοβαρά πράγματα, θα πρέπει να παρουσιάζουμε και κάποιες πηγές, ώστε να μπορεί ο άλλος να το ψάξει λίγο περισσότερο. Βλέπεις, εξαιτίας της δουλειάς μου, νομίζω ότι θα πρέπει να το ψάχνουμε περισσότερο, και όχι να υιθετούμε ότι λέει ο καθένας, έτσι άκριτα. Δεν νομίζεις; Κυκλοφορούν τόσα και τόσα στο διαδίκτυο...

ΕΩΘΙΝΟΝ είπε...

Και ξέρετε και κάτι άλλο; Εδώ στον "αρκούδο" http://arkoudos.com/blog/?p=1147 διάβασα και κάποιες απαντήσεις που μπήκε στον κόπο και πήρε ο άνθρωπος από γαλακτοβιομηχανίες. Και λένε ότι το νούμερο αυτό είνα ο αριθμός της μηχανής και τα λοιπά. Λοιπόν? Γιατί πρέπει να απορρίπτω άμεσα τις απαντήσεις μιας γαλακτοβιομηχανίας και όχι του οποιουδήποτε ανώνυμου bloger που το λέει έτσι επειδή το άκουσε ή το διάβασε κάπου? Τι ισχύει λοιπόν? Η επαναπαστερίωση ή ο αριθμκός της μηχανής? Ποιος μπορεί να με πείσει για κάτι?

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

Ανώνυμος

Γι' αυτό τα έδωσα τα links. Για να διαβάσεις κάθε εκδοχή. Σκέψου όμως κι εκείνη του να πείστηκες εσύ εύκολα απο ένα link. Εκτός αν έχεις άλλα στοιχεία να μας παρουσιάσεις.

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

ΕΩΘΙΝΟΝ

Μου κάνει εντύπωση η φράση "Γιατί πρέπει να απορρίπτω άμεσα τις απαντήσεις μιας γαλακτοβιομηχανίας και όχι του οποιουδήποτε ανώνυμου bloger που το λέει έτσι επειδή το άκουσε ή το διάβασε κάπου?"
Και αυτό γιατί έχω γνωρίσει ειλικρινείς bloggers αλλά όχι και ειλικρινείς βιομηχάνους. Αφού, όπως λες η δουλειά σου επιβάλλει να το ψάχνεις περισσσότερο, γιατί δεν το κάνεις με αφορμή αυτή την ανάρτηση; Η έρευνά σου σταματά στις δηλώσεις των γαλακτοβιομηχανιών;

Crux είπε...

Εδώ είναι ένα σχόλιο ειπωμένο από κάποια σχετικά με το θέμα.

Χωρις να ειμαι ευκολοπιστη αν δεν ανακυκλωναν το γαλα γιατι το περνουν επιστροφη?
Προσωπικα δεν πιστευω οτι το πετανε, καποιος φιλος που δουλευε σε γνωστη εταιρεια μου ειχε πει οτι οντως το ανακυκλωνουν τωρα αληθεια ψεματα δεν ξερω.

Αυτο που σιγουρα ξερω ειναι οτι το βιολογικο γαλα σιγουρα δεν επιστρεφεται, και γενικα τα βιολογικα προιοντα δεν δεχονται επιστροφες πραγμα που κανονικα θα επρεπε να ισχυει και για τα συμβατικα πως ειμαστε σιγουρη οτι οι εταιρειες τις επιστροφες τις καταστρεφουν και οτι δεν τις ξαναριχνουν στην παραγωγη ποιος μπορει να το ξερει αυτο?

Επισης ειμαστε σιγουροι οτι αυτο ηταν μια φαρσα, η οι μεγαλες εταιρειες την χαρακτηρισαν φαρσα για να μην πεσουν οι πωλησεις?

Δυστυχως στην εποχη που ζουμε ο μονος τροπος για να ξερεις απολυτα τι γαλα πινεις ειναι να εχεις δικα σου ζωα, να ξερεις τι τρωνε και δεν εννοω σιγουρα να τα ταιζεις ζωοτροφες αλλα αυτη ειναι μια αλλη μεγαληηηη συζητηση!!

Crux είπε...

Εωθινων τους έχω γνωρίσει και εγώ τους βιομηχάνους καλά.Όταν παίζει κέρδος τότε η υγεία και η ποιότητα έρχονται δεύτερες.
Άλλωστε αν δεν ήταν έτσι τώρα δεν θα έκανε καριέρα ο Ευαγγελάτος.
Η απάτη,η κοροϊδία και το ψέμα είναι αρχές υιοθετημένες απ΄τους περισσότερους βιομηχάνους.Έτσι λειτουργεί άλλωστε το σύστημα.Η αλήθεια είναι πως κανείς από εμάς δεν είναι σίγουρος.Ας μην εμπιστευόμαστε όμως κάποιον μόνο και μόνο επειδή φοράει γραβάτα και πουκάμισο.

Ανώνυμος είπε...

85699.....48095

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

Ανώνυμος 21/01/2011

Γιά ρίχτα λίγο πιό λιανά......