Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

GAMO TA GREEKLISH MOU, GAMO

Προς τους χρήστες των greeklish:

Σταματήστε ρε επιτέλους να γράφετε στο διαδίκτυο και στα κινητά τα ελληνικά με λατινικό αλφάβητο! Δε λυπάστε την ελληνική γλώσσα; Είδατε εσείς πουθενά κανέναν αγγλοαμερικάνο να γράφει αγγλικά με ελληνικό αλφάβητο; Σε λίγο θα σας μιλάει η μάνα σας και δε θα καταλαβαίνετε τι σας λέει.

Και επειδή μπορεί να μην καταλάβατε Χριστό:

Stamatiste re na grafete sto diadiktyo kai sta kinita ta ellinika me latiniko alfavito! De lypaste tin elliniki glossa? Idate esis poy8ena kanenan agloamerikano na grafi aglika me elliniko alfavito? Se ligo 8a sas milaei i mana sas kai de 8a katalabenete ti sas lei.


6 σχόλια :

DaisyCrazy είπε...

δε διαφωνώ γιατί κι εμένα μου τη σπάνε τα greeklish. από την άλλη όμως αναγκαστικά τα χρησιμοποιώ πια στο κινητό γιατί οι ελληνικοί χαρακτήρες περνουν το διπλασιο χώρο στα μηνύματα με αποτέλεσμα ένα απλο μήνυμα που με greeklish το χρεώνομαι ως 1 με ελληνικά το χρεώνομαι ως διπλό. άρα ουσιαστικά εξαναγκάζομαστε να στέλνουμε με λατινικούς χαρακτηρες για να γλυτώσουμε τις χρεώσεις..

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

Dorothea

Αν είναι να γλιτώνουμε έστω και δέκα σέντς απ' αυτούς τους κλέφτες, κομμάτια να γίνει! Να εξασκούμαστε όμως και στο ελληνικό αλφάβητο, για να μη μας γίνει συνήθεια και το ξεχάσουμε εκ παραδρομής :)

D.Angel είπε...

Χα χα χα πες κι άλλα!
Την καλησπέρα μου!

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

D.Angel

Τι άλλο να πω! Έχει καταντήσει αηδία.
Καλησπέρα κι απο 'μένα.

Ανώνυμος είπε...

Τα κείμενα που είναι μισοελληνικά,
μισοαλοδαπά;
Καλά το ξέρομε ένα "προφίσιενσι"
το κορνιζόσατε, αλλά μη μας το πασάρεται στα μούτρα!
Ελεος!!!!!

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

dio.me.gyro

Δε νομίζω να έχει σχέση με κάποιο proficiency. Μάλλον με κάποιο κάλο στον εγκέφαλο έχει να κάνει.