Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ

Και πάλι με ελικόπτερο απέδρασαν από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο Αλκέτ Ριτζάι, με τη βοήθεια του αδελφού του Κώστα, Νίκου Παλαιοκώστα.
H κυβέρνηση υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει θέμα πολιτικών ευθυνών για την ισοπέδωση των μέτρων ασφαλείας στις φυλακές, ενώ τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης παίζουν την κολοκυθιά στο θέμα των ευθυνών. Πριν λίγο όμως, ο υπουργός Δικαιοσύνης επισκέφθηκε τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου ζήτησε τις παραιτήσεις του Ειδικού Γραμματέα του υπουργείου Φώτη Βλάχου, του Γενικού Επιθεωρητή των Φυλακών Οικονόμου και του Διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού Λεωνίδα Καραμπέκιου.
Η κινηματογραφική απόδραση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Κυριακής, ενώ κατά την διάρκεια της, έπεσαν πυροβολισμοί, ενώ ένας φύλακας φέρεται να αυτοτραυματίσθηκε, μόλις πήγε να χρησιμοποιήσει το υπηρεσιακό του όπλο. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι δύο άνδρες κατάφεραν να βγουν από την απομόνωση, όπου κρατούνταν, στον προαύλιο χώρο των φυλακών και στη συνέχεια ανέβηκαν με ανεμόσκαλα στο ελικόπτερο. Λίγα λεπτά αργότερα, το ελικόπτερο προσγειώθηκε ένα χιλιόμετρο μακριά από τα διόδια Αφιδνών, όπου δύο μαύρα τζιπ περίμεναν τους δραπέτες.
Το ελικόπτερο, με το οποίο απέδρασαν ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο Αλκέτ Ριτζάι εντοπίστηκε σε χωράφια ανάμεσα στο Πολυδένδρι και το Καπανδρίτι. Μέσα στο ελικόπτερο εντοπίστηκε ο πιλότος δεμένος και φιμωμένος και οδηγείται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής για να δώσει κατάθεση.



ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ "ΠΤΗΣΗΣ"
Το ελικόπτερο απογειώθηκε από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας στις 13:30, είχε ενοικιαστεί από την εταιρία «Interjet» και κατά την απογείωσή του είχε μοναδικό επιβαίνοντα τον χειριστή.
Το σχέδιο πτήσης προέβλεπε να ακολουθήσει τη διαδρομή «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Ελευσίνα – Κόρινθο και να κατέληγε στην Ιτέα όπου θα παρελάμβανε δύο άτομα.
Λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι το ελικόπτερο έφτασε στην Ιτέα και πήρε τα δύο άτομα και άρχισε η διαδικασία της επιστροφής. Στις 15:39 ο χειριστής του ελικοπτέρου μίλησε με τον πύργο ελέγχου στην Ελευσίνα, επιβεβαιώνοντας ότι είχε προορισμό το «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Από τη στιγμή εκείνη ο ασύρματος του ελικοπτέρου δεν απαντούσε στο κάλεσμα του πύργου Ελέγχου του ΔΑΑ και στις 16:05 κινήθηκε η διαδικασία του συναγερμού, καθώς αγνοείτο η τύχη του ελικοπτέρου, το οποίο εντοπίστηκε στις 16:20 στην περιοχή των Αφιδνών.
Η πρώτη τους απόδραση με ελικόπτερο είχε γίνει στις 4 Ιουνίου 2006 και είχε προκαλέσει τότε πολιτικό σεισμό.

ευχαριστώ το piazza del popolo γιά την ενημέρωση
.
πηγή βίντεο zougla.gr

4 σχόλια :

BUTTERFLY είπε...

Ναι μωρε...καταφεραν να βγουν απο την απομονωση, καταφεραν να συννενοηθουν τα της αποδρασης, καταφεραν να αποδρασουν με τον ιδιο ακριβως τροπο και οοοοοοχχιιιι, δεν ηταν κανεις στο κολπο, οοοοχχιιιι δεν ηταν μιλημενο και συμφωνημενο εκ των εσω! Τι Prison Break και αηδιες! Εδω να 'ρθουν να δουν πως γινονται οι αποδρασεις!

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

butterfly

Αυτό συζητούσα μόλις τώρα, οτι αργά ή γρήγορα θα τη δούμε την ιστορία σε ταινία του Holywood.

fractal είπε...

To πρωί της Κυριακής έγραφα τη δική μου ιστορία, στο Βλογγ μου για τους φυλακισμένους εδώ.. Οι φτωχοπρόδρομοι δεν έχουν χρήματα για αποδράσεις..

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

fractal

Να κάνουμε έρανο να τους βοηθήσουμε τους ανθρώπους.