Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ

Το να εκλέξεις απλά γιά αρχηγό σου κάποιον που πριν δυό χρόνια όποιος το έλεγε θα τον έπαιρναν με τις ντομάτες, δε σημαίνει από μόνο του και πολλά πράγματα. Ο Obama, αν όντως σκοπεύει να αλλάξει πράγματα, θα πρέπει με το καλημέρα να ασχοληθεί με τη δημιουργία "μηχανισμών" μέσω των οποίων θα μπορέσει να φέρει με τα νερά του και να ελέγξει στέιτ ντιπάρτμεντ, κονγκρέσα, γερουσίες και λοιπά μεγαλογρανάζια που κινούν την αμερικάνικη μηχανή. Να μην ξεχνάμε εξ άλλου, οτι δήλωσε πως θα πάρει το στρατό απ' το Ιράκ αλλά δε μας είπε που θα τον πάει, όπως επίσης δε μας είπε τι σκοπεύει να κάνει με τις αμερικάνικες δυνάμεις που βρίσκονται σε τόσες άλλες χώρες. Αν οι Αμερικάνοι αποσύρονταν ποτέ από όλα τα εδάφη που έχουν πατήσει και κλείνονταν στα σύνορά τους, θα επέρχετο η αρχή της απομόνωσής τους κι αυτό δεν είναι κάτι που θα επεδίωκαν να το πράξουν οι ίδιοι. Δεν είναι κακό να αισιοδοξούμε, αλλά η δραστική λύση μεγάλων προβλημάτων δεν είναι στο χέρι του Obama. Ανέκαθεν οι πρόεδροι της Αμερικής ήταν ελεύθεροι να δημιουργούν παγκόσμια προβλήματα, αλλά ποτέ δεν είχαν, προσωπικά, τη δύναμη να τα λύνουν. Ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη. Ο άνθρωπος δείχνει να έχει καλές προθέσεις. Αν είναι όντως έτσι, ο θεός ας τον βοηθήσει.

β.τ.μ.

20 σχόλια :

busy bee είπε...

Ο κόσμος μέσα και έξω από την Αμερική περιμένει πολλά....σίγουρα όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρά καλάθια.
Θεωρώ πάντως ότι έστω και κάποια μικρά βήματα αν θα γίνουν θετικά, φανταστείτε για παράδειγμα αντί του Ομπάμα να είχαμε ένα αντίστοιχο Μπούς!
Ίδωμεν…., γιατί ακόμα δεν τον είδαμε και αυτόν!
Ωρα καλή β.τ.μ

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

busy bee

Εγώ λέω να μην περιμένουμε τίποτα από κανένα αλλά να απαιτήσουμε απ' τον εαυτό μας να κάνει αυτά που πρέπει και μπορεί, αν μπορούμε πιά να κάνουμε κάτι.

Καλό βράδυ πατριώτη

busy bee είπε...

Αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο,που με βρίσκει σύμφωνο μαζί σου!
Καλό βράδυ και σε σένα!

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

busy bee

Αυτό είναι το πρόβλημα. Οτι όλα είναι "άλλο κεφάλαιο". Το ζήτημα είναι η μεγάλη ενοποίηση όλων των κεφαλαίων, να γίνει το κεφάλαιο ένα, ώστε να ξέρουμε με τι θα ασχοληθούμε.

Unknown είπε...

Αυτό που είναι παρήγορο είναι πως τουλάχιστον αποκλείεται να είναι Βους.
Από εκεί και πέρα ο ικαλε΄ς προθέσεις είμαι σίγουρος πως δεν φτάνουν. Διαχρονικά άλλοι κάνουν κουμάντο.
Μακάρι βέβαια να υπάρξει η εξαίρεση σαν κι αυτές που συμβαίνουν 1 στα 100 χρόνια.

Καλησπέρα.

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

Wolfheart

Ακόμα κι αν καταφέρει να αλλάξει κάτι ο Obama, το θέμα δεν είναι αυτό. Αν μετά την 4ετία ή 8ετία του μας ξανασερβίρουνε κανένα Βους, δε θα υπάρξει συνέχεια.
Το ζήτημα είναι ο Obama να κάνει την αρχή μιάς πορείας που χρειάζονται πολλές 4ετίες γιά να οδηγήσει κάπου.

Την καλησπέρα μου
(βλέπω αλλάξαμε nickname)

Ευαγγελία Πατεράκη είπε...

Λέτε ο λευκός οίκος να αλλάξει χρώμα; Εγώ δεν το πιστεύω. Γιατί αν ο νέος πρόεδρος ήταν τόσο αληθινός νομίζω ότι ούτε από το κατώφλι του δεν θα πέρναγε.

Γεια σου βασιλιά της μοναξιάς!

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

Προμηυεύς δεσμώτης

Ο Obama βγήκε γιατί διέθεσε (του διέθεσαν) πολύ περισσότερα εκατομμύρια δολλάρια απ' οτι ο ολόλευκος αντίπαλός του που, να σου πω την αλήθεια, πιό σούπα αντίπαλος δε θα μπορούσε να του "τύχει". Μεγάλες πλάτες λοιπόν τον ήθελαν πρόεδρο. Μένει να δούμε τι παιχνίδι παίχτηκε και τι θα παιχτεί στο μέλλον.

Την καλημέρα μου

BUTTERFLY είπε...

Ετσι ειναι...δεν υπαρχει περιπτωση να καθορισουν την πολιτικη του μονο οι αγνες του προθεσεις...αν εχει κιολας. Τουλαχιστον,ομως, το γεγονος οτι κατι που πριν 2 χρονια φανταζε αδυνατο, σημερα ειναι πραγματικοτητα, δειχνει οτι βαδιζουμε αργα αλλα σταθερα προς μεγαλες αλλαγες!

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

butterfly

Σίγουρα θα αλλάξουν πολλά στο κοντινό, πιστεύω, μέλλον αλλά δεν ξέρω προς τα που θ' αλλάξουν και ποιά θα είναι τα τιμήματα.

Καλώς μας ξανάρθες.

Keep Dreaming είπε...

Tha deiksei.. Pantws oi kales protheseis spanizoun stin epoxi mas kai mono gi'auto loipon tou aksize pou eklextike.

kalimera.

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

Ερασιτέχνης Άνθρωπος

Φυσικά και του άξιζε που εκλέχτηκε (τόσα εκατομμύρια dollars έπεσαν γι' αυτό). Ο κόσμος να δούμε πότε θα πάρει λίγο απ' αυτό που του αξίζει.

Καλημέρα.

Γεφυριστές είπε...

Καλησπέρα βασιλιά,
εγώ δεν περιμένω τίποτε από την εκλογή αυτή (έχω τοποθετηθεί για τους "δημοκρατικούς" άλλωστε). Κράτησα όμως τα περί κούκου και άνοιξης και γενικότερα μου άρεσε πολύ το κείμενό σου -και η εικόνα. Γιαυτό το έβαλα και στους Γεφυρισμούς. Πιστεύω να μην αυθαιρέτησα έτσι;

Καλή βδομάδα και σε ευχαριστώ

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

Αλέκα

Εγώ Αλέκα δε μπορώ να καταλάβω αυτή την Obama-mania που έχει καταλάβει πολλούς εδώ στην Ελλάδα. Φανατικοί υποστηρικτές ποιού πράγματος; Των εξαγγελιών του Obama. Γιά το παρόν κείμενο, που έστειλα σαν σχόλιο σε κάποιο blog, δέχτηκα σφοδρή κριτική και επίθεση γιατί, λέει,αν είχα διαβάσει τις προγραμματικές δηλώσεις του Obama, δεν θα τα έγραφα αυτά! Άντε βγάλε άκρη.

Καλή βδομάδα και ευχαριστώ
γιά την "αυθαιρεσία".

Γεφυριστές είπε...

Χωρίς να θέλω να προσβάλω μνήμες, πρόσωπα και ιδεολογίες, διαβάζοντας Βασιλιά την απάντησή σου, κατ΄ αρχήν γέλασα και αυθόρμητα θυμήθηκα. Θυμήθηκα ότι μετά την επτάχρονη δικτατορία ο Καραμανλής φάνταζε σε εμάς στην οικογένειά μου υπερβολικά δημοκρατικός. Είχαν ξεχάσει την οκταετία του ήδη. Με πιάνεις έτσι;)

Καλό βράδυ

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

Αλέκα

Πως να σε πιάσω ρε Αλέκα;
Εγώ είμαι αλλού!
Καραμανλής; Ποιός είναι αυτός;
Οκταετία; Ποιά οκταετία;

Ανώνυμος είπε...

kalispera vasilia.....
prin xronia akousa oti otan enas likos den akolouthei thn ageli ton dioxnoun...aftos o likos ti tha kanei? tha diksei o kairos......

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

fevgatos

Το αντίθετο του "αρνάκι άσπρο και παχύ της μάνας του καμάρι" είναι το "μαύρος λύκος και λιγνός του πατέρα του καημός".

odt είπε...

Ο Obama είναι η προσπάθεια της Αμερικής να βελτιώσει την εικόνα της απέναντι στον υπόλοιπο κόσμο, μετά την κατρακύλα που πήρε από την σουρεαλιστική θητεία του Bush.

Η πολιτική της Αμερικής φυσικά και δεν πρόκειται να αλλάξει...

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ είπε...

odt

Την πλάνη των μαύρων Αμερικανών που πανηγύριζαν κλαίγοντας σαν μωρά παιδιά μπορώ να την καταλάβω. Αυτό που δε μπόρεσα να καταλάβω ήταν τους Έλληνες που πανηγύριζαν λες και τον έβγαλαν πρόεδρο αυτοί.

Ν' αγιάσει το στόμα σου (ή το πληκτρολόγιό σου αν θες).